2024’ün en sorunlu otomobil markası ortaya çıktı!

ABD’de 2024 yılı ilk yarısında potansiyel arızalarla geri çağrılan araç sayısı açıklandı. Listenin başına öyle bir isim var ki, rakibi olan markaların toplamından daha fazla aracı geri çağırmış. Peki 2024 yılının en sorunlu otomobil markası hangisi?

2024’te en çok geri çağırma talebinde bulunan marka Ford oldu!

Bu yıl geri çağırma rakamlarında zirveye yerleşen Ford, altı ay içerisinde toplam 31 adet geri çağırma talebinde bulundu. Toplam 3 milyon 660 bin 752 aracı etkileyen potansiyel arızalar, Ford’u bu yılın en sorunlu ya da en çok geri çağırma talebinde bulunan markası yaptı. Listenin ikinci sırasına ise elektrikli otomobilleri ile bilinen Tesla yerleşti. 8 adet geri çağırma bildirimi ile 2 milyon 552 bin 178 aracı kontrol etmeyi amaçlayan Tesla, potansiyel arızalar nedeniyle listenin ikinci sırasında yer aldı.

2024 yılı potansiyel sorunlu otomobil listesinin beşinci ve altıncı sırasını sorunsuzluğu ile bilinen Honda ve Toyota doldururken, markalar sırasıyla 1 milyon 81 bin 882 ve 1 milyon 12 bin 730 aracı geri çağırdı. Bu markalara nazaran daha sorunlu bilinen Volkswagen ve General Motors markaları sırasıyla 725 bin ve 655 bin rakamları ile Japon markalardan daha iyi performans gösterdi.

Yine BMW ve Mercedes arasındaki durum da bu şekildeydi. BMW 11 geri çağırma talebi ile 90 bin aracı etkilerken, Mercedes 14 geri çağırma talebi ile 330 bin aracı servisine davet etti.

Tabi bu rakamların büyüklüğü firmaların gerçekten sorunlu otomobiller ürettiği anlamına gelmiyor. Keza Ford’un satış rakamları ile Volkswagen, GM ve BMW gibi markaların satış rakamları bir değil. Satış rakamları arttıkça, geri çağrılan araç sayısı da bir o kadar artış gösteriyor. Yine de Ford’un ABD’de geri çağırdığı araç sayısı BMW, Toyota, GM, Honda ve Volkswagen’in toplamından daha fazla.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce en sorunsuz otomobil markası hangisi? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir