Gazze Şeridi’ne tam karartma

Hamas tarafından dün akşam yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağlarını ve interneti kestiği belirtildi. İnternet ve cep telefonu hizmetlerinin kesildiği kuşatma altındaki Gazze’ye en yoğun bombardıman 21’inci gerçekleştirilirken, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, kara kuvvetlerinin Gazze’deki operasyonlarını genişlettiğini, bombardımanın dün gece arttığını açıkladı. “Son birkaç gündür gerçekleştirilen saldırılara ek olarak kara kuvvetleri bu gece operasyonlarını genişletiyor” diyen Hagari, İsrail’in hava saldırılarının devam etmesine rağmen Gazze sakinlerinin güneye gitmeleri gerektiğini de belirtti. Ordu sözcüsü, hava kuvvetlerinin tünellere ve diğer altyapılara kapsamlı saldırılar düzenlediğini de söyledi. Hagari bu açıklamasıyla, Gazze’ye kara harekâtının başlayabileceği beklentilerini arttırdı.

HAMAS: DİRENİŞE HAZIRIZ

Hamas’ın üst düzey yetkilisi İzzet El-Rişk, İsrail’in kara harekâtını genişleteceğini açıklamasının ardından yaptığı açıklamada,” İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze’ye girmeye karar verirse, direnişimiz hazır. İsrail askerlerinin kalıntıları Gazze toprakları tarafından yutulacaktır” ifadelerini kullandı. Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Gazze’de iletişimin kesilmesi ve bombardımanın artması hakkında “İşgalci İsrail’in basının ve dünyanın gözünden uzakta katliam yapma niyetinin habercisi” denildi. Açıklamada, “Gazze’de gerçekleşen korkunç katliamların ve yansımalarının tüm sorumluluğu İsrail’e ve onu destekleyen Washington ve diğer Batı başkentlerine aittir” ifadesi kullanıldı.

ABD’DEN İSRAİL’E DESTEK

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ‘’İsrail’i desteklemeye ve ihtiyaç duyduğu mühimmatı sağlamaya devam edeceğiz. ABD, İsrail’e kırmızı çizgiler çizmiyor’’ denilirken, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik kara operasyonunu genişleteceğini açıklamasından önce İsrail’in ABD’yi bilgilendirip bilgilendirmediğinden bahsedilmedi.

İSRAİL’E ‘CERRAHİ’ OPERASYON ÇAĞRISI

Washington Post’un beş ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi İsrail’e Gazze Şeridi’nde büyük bir kara saldırısı planını yeniden değerlendirme ve Hamas’a yönelik hedefli baskınlar düzenleyerek, uçakları ve özel operasyon güçlerini kullanarak daha “cerrahi” bir operasyonu tercih etme çağrısı yapıyor. ABD’li yetkililer, kara harekâtının Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmeleri rayından çıkarabileceğinden de endişe ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir