Hakkari’de evlat vahşeti! Babasını öldürüp, kardeşini ağır yaraladı

Olay, öğle saatlerinde Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Van’da yaşayan Ahya Mehmetoğlu, yakınlarının taziyesine katılmak üzere dün Hakkari’ye gelip, oğlu Nusret Mehmetoğlu’nun evinde kaldı. Bugün baba ile oğlu arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında yanındaki tabancayı çeken Nusret Mehmetoğlu, babası Ahya ile olaya müdahale etmek isteyen Lezgin Mehmetoğlu’nu vurdu.

BABASINI VE KARDEŞİNİ VURDU

Tartışma sırasında yanındaki tabancayı çeken Nusret Mehmetoğlu, babası Ahya ile olaya müdahale etmek isteyen Lezgin Mehmetoğlu’nu vurdu. Silah seslerini duyan yakınlarının ihbarı üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Ahya Mehmetoğlu’nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Durumu ağır olan Lezgin Mehmetoğlu ise Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ahya Mehmetoğlu’nun cenazesi de aynı hastanenin morguna kondu. Gözaltına alınan Nusret Mehmetoğlu, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. (Mehmet ÖZKAN -DHA)

ÇORUM’DA AKRABALARIN ARAZİ KAVGASI

ÇORUM’un Osmancık ilçesinde, akrabalar arasındaki silahlı arazi kavgasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Olayın ardından 2 kişi gözaltına alındı. Olay, Osmancık ilçesi Öbektaş köyünde, saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Müslüm Ç. (32) ve Sadık Ç. (30) ile husumetli olduğu belirtilen amcası Hüseyin Çiçek (39) ve diğer amcasının oğlu S.Ç. (17) arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Sadık Ç., tabancayla ateş edip Hüseyin Çiçek ve S.Ç.’yi vurduktan sonra, Müslüm Ç. ile olay yerinden kaçtı.

İhbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Osmancık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Hüseyin Çiçek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı S.Ç. ise Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Şüpheliler Sadık Ç. ve Müslüm Ç., kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Yusuf ÇINAR/ÇORUM- DHA)

KAYINVALİDE VE KAYINPEDERİNİ DARBEDEN DAMAT TUTUKLANDI

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, eşiyle sorunları olan kızlarının evine konuşmak için giden Hatice Uryan (64)-İlhan Uryan (68) çiftini darbeden damatları Mustafa Acar (49), jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İlçeye bağlı Toparlar Mahallesi’nde yaşayan Seçil Acar (39) ve eşi Mustafa Acar arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Çift arasındaki problemi çözmek için evlerine gelen Seçil Acar’ın annesi Hatice Uryan ve babası İlhan Uryan, damatları tarafından darbedildi. Seçil Acar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine adrese jandarma ve sağlık görevlileri sevk edildi. Yaralı Hatice Uryan ve eşi İlhan Uryan hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Jandarma, olayın ardından Mustafa Acar’ı gözaltına aldı. Seçil A., jandarmadaki ifadesinde kıskançlık nedeniyle eşiyle tartıştıklarını, konuşmak için evlerine gelen anne ve babasının saldırıya uğradığını anlattı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Acar, tutuklandı. (Cavit AKGÜN- DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir