Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Kalp Gribi ve Kalp Krizi Arasındaki Farklar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, genç ve orta yaş grubundaki bireylerde sıkça görülen kalp gribi hakkında önemli bilgiler verdi. Kalp gribinin hem hafif seyreden vakalarla hem de yoğun bakım gerektiren ciddi tablolarla karşılaşılabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, hastalığın belirtilerine dikkat çekti.

Hastalığın Belirtileri

Kalp gribinin nezle ve grip belirtileriyle karışabileceğini ifade eden Prof. Dr. Boztosun, hastaların genellikle üşüme, titreme, nezle ve grip gibi hafif şikayetlerle başvurabileceğini ancak bazen daha ciddi belirtilerin de ortaya çıkabileceğini belirtti. Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, ayaklarda şişlik ve bayılma gibi belirtilerin varlığında, kalp gribi ile kalp krizi arasındaki farkın doğru bir şekilde tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Kalp Gribi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Prof. Dr. Boztosun, kalp gribinin bazen hafif ve müphem ağrılarla başlayabileceğini belirterek, hastaların göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı gibi belirtilerle doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi. EKG bozuklukları ve kalp enzimlerinde yükselme gibi durumlar da kalp krizi riskini artırabilir. Bu nedenle hastanın belirtilerine göre doğru tanı konulması hayati önem taşır.

Erken Tanı Hayati Önem Taşır

Yoğun bakım gerektiren vakaların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, özellikle uzun süre devam eden nezle ve grip şikayetlerinde doktora başvurulmasını önemle belirtti. Erken teşhisin önemini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, kalp gribi şüphesi olan hastaların kesinlikle kardiyoloji uzmanına başvurması gerektiğini ve belirtileri hafife almamak gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar

Dr. Jale Demir, hastanın diş beyazlatma nedenin biri de sigarayı bırakmak için motivasyon kazanma isteği olduğunu vurgulayarak, diş beyazlatmanın sadece estetik görünüş değil, bir tedavi olarak bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 566’sı uzman tabip, 673’ü tabip olmak üzere toplam 2 bin 239 hekimin atanacağını açıkladı.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi.