Şenes Erzik paylaşımı AA yöneticisini işinden etti, TFF Başkanlığı seçiminde Erdoğan kimi destekliyor?

Anadolu Ajansı’nın sosyal medya hesabından yapılan, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik adına atılan ancak daha sonra Erzik’in böyle bir açıklama yapmadığını söylemesi üzerine gerçeği yansıtmadığı anlaşılan bir paylaşım, sosyal medya direktörünün işine mal oldu. Öte yandan, 18 Temmuz’da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kimi destekleyeceği merak konusu. Seçim dedikoduları devam ederken, TFF Başkanlığı için ‘büyük çaba harcayan’ Mehmet Büyükekşi, kaybedilen Hollanda karşılaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Servet Yardımcı ile millî takım soyunma odasına girdiğini öğrendi. Koştura koştura oraya giderek kadraja girdi.

Soyunma odasına aceleci ziyaret

A Millî Futbol Takımı’nın Hollanda’ya karşı 2-1 kaybettiği EURO 2024 çeyrek final karşılaşmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı’nın milli takım soyunma odasına yaptığı ziyaret sonrası yaşananlar dikkat çekti. 10Haber’den Cüneyt Muharremoğlu‘nun aktardığına göre, Büyükekşi, Erdoğan’ın ziyareti sırasında soyunma odasına koşarak yetişip ve fotoğraf karelerine girmeyi başarmış.

Anadolu Ajansı’nda skandal

Anadolu Ajansı’nın sosyal medya hesabından yapılan ve Şenes Erzik adına yapılmış gibi görünen açıklama, büyük bir skandala neden oldu. Erzik, bu sözlerin kendisine ait olmadığını belirtti ve AA tarafından yapılan iç soruşturma sonucunda sosyal medya direktörü görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve futbol politikaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’daki maç sonrası futbol yönetimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalıcı yapılar ve yönetimlerin önemini vurgulayan Erdoğan, sürekli değişikliklerin futbolun başarısına zarar verdiğini belirtti. Ancak, Büyükekşi’nin bu açıklamaları destek olarak yorumlanmasına rağmen, Erdoğan’ın yakın çevresine TFF seçimlerine karışmayacağını söylediği ifade ediliyor.

TFF seçimleri yaklaşırken

Türkiye futbolunun yönetiminde önemli bir dönemeç olan TFF seçimleri yaklaşırken, Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı’nın rekabeti seçimlerin çekişmeli geçeceğini gösteriyor. Büyükekşi’nin, Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’la samimi bir kutlama yapması da dikkat çeken detaylar arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir