Soğan yediğinizi kimse anlamayacak! Dil üstünde bir buçuk dakika tutun, nefesi tazeliyor

İyi Nefes İçin Pratik Öneriler

Birçoğumuz zaman zaman kötü nefes problemi yaşıyoruz ve çoğu zaman bunun nedeni tükettiğimiz besinler olabiliyor. İşte size kötü nefesi önlemek için bazı pratik öneriler:

1- Su

Dilinizdeki bakteriler, mukus ve yiyeceklerdeki proteinleri parçaladığında kötü nefese neden olabilir, ancak bu sorunu su içerek çözebilirsiniz. Su içmek, ağızda daha fazla tükürük üretilmesini sağlar ve kötü nefesi nötralize eder.

2- Sebzeler

Kereviz ve salatalık gibi lifli sebzeler, ağız temizliğine yardımcı olur ve tükürük üretimini artırarak kötü kokuya neden olan bakterileri temizler. Özellikle bir dilim salatalığı damağınızda bir süre tutmak, kötü kokuyu sınırlamaya yardımcı olabilir.

3- Yeşil Çay

British Columbia Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, yeşil çaydaki polifenollerin ağızdaki kükürt bileşiklerini geçici olarak azalttığını göstermiştir. Eğer ağız kokusu problemi yaşıyorsanız, bir bardak yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

4- Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve kötü nefesi önlemeye yardımcı olabilir. Diş fırçanıza birkaç damla ekleyerek dilinizin arkasını ve diş eti çizgisini fırçalayabilir ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın, doğal yöntemler her zaman en etkili çözümlerden biridir. Bu önerileri uygulayarak daha temiz ve taze bir nefese sahip olabilirsiniz.

Related Posts

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlar

Dr. Jale Demir, hastanın diş beyazlatma nedenin biri de sigarayı bırakmak için motivasyon kazanma isteği olduğunu vurgulayarak, diş beyazlatmanın sadece estetik görünüş değil, bir tedavi olarak bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bin 566’sı uzman tabip, 673’ü tabip olmak üzere toplam 2 bin 239 hekimin atanacağını açıkladı.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.